Vår historie

Første generasjon

Første generasjon

Vår historie begynner i Nyboder i København i 1938. Der jobber sjømannen Oluf Langkilde oppe på et loft med å reparere Flåtens flagg. Oluf var opprinnelig sjømann, men under et seilads så falt han ned fra en mast og kunne derfor ikke fortsette med å seile. Han fikk derfor jobb på loftet med å reparere flagg. Reparasjonene utviklet seg til også å sy nye flagg. Det ble en liten fabrikk med et par sydamer og Langkilde & Søn var skapt.

Andre generasjon

Andre generasjon

Olufs eldste sønn Gunnar ble utdannet kokk og seilte i mange år som skipskokk. På Hotell D'Angleterre i København så møtte han den unge eventyrlystne Kirsten. De forelsket seg, ble gift og bosatte seg i København nærme svigerforeldrene. Langkilde & Søn var ved å vokse ut av den lille systuen så Gunnar besluttet seg for å bygge en helt ny systue i Herlev.

Tredje generasjonen

Tredje generasjonen

Opp igjennom 1950'erne og 1960'erne vokser fabrikken seg større. Den flytter også fra Herlev til Vendsyssel. Hjem til Kirstens store nordjyske familie. I mange år hadde Gunnar og Kirsten fabrikken på hjemmeadressen i Tolne. I 1972 kommer svigerdatteren Lisbeth inn i formaet. Lisbeth blir lært opp av sin svigerfar og innen lenge kan hun drive fabrikken. Da Gunnar i 1979 dør av en blodpropp så overtar Lisbeth direktørposten.

Kongelig besøk

Kongelig besøk

Lisbeth drev Langkilde & Søn i over 30 år. Det var Lisbeth som førte Langkilde & Søn inn i den globale tidsalder ved å bl.a. starte produksjon opp i Vietnam. Det var også Lisbeth som i sin tid ble bedt om å beskrive og velge ut den orginale fargen på Dannebrog av Dansk Standard, så det kunne bli innført en standard for bransjen. Den riktige røde fargen på et Dannebrogsflagg er pantone 186C. I 2009 avla Dronning Margrethe og Kronprinsesse Mary et besøk på systuen litt utenfor Hanoi i Vietnam. Besøket ble Lisbeths krone på værket. Etter dette overdro hun tøjlene til døtrene Nicole og Chantall.

Fjerde generasjon

Fjerde generasjon

I 2009 overtok søstrene Nicole og Chantall Langkilde & Søn. Søstrene tilførte helt nye ideer. De designet og utviklet flagg kolleksjoner som gjennom årene ble til interiør kolleksjoner. Bl.a. vår populære serie Nordic Way of Celebration. Kolleksjonen tar utgangspunkt i den skandinaviske uhøytidelige måte å feire store og små begivenheter i livet med flagg.t

Bli inspirert... Følg os på instagram