Ja, vi elsker dette landet som det stiger frem! 17. Mai er en folkefest og barnas dag. Det er en norsk helligdag der hvor familie og venner møtes. Bunaden finnes frem, strykes og gjøres klar. Barnetog i alle byer som vises på tv hele dagen og i Oslo er barna så heldige at de får gå forbi slottet og hilse på kongefamilien. Arrangemanger på skoler og i byene. Hele Norge våkner denne dagen og feirer fedrelandet.

Mange møtes til frokost før de reiser inn til byen eller setter seg foran tv skjermen og ser barnetoget i byen. Det er ikke noen bestemte mat tradisjon på 17 mai, men alt det gode kommer frem. Spekemat, eggerøre, rundstykker, champagne og mer. Så er det som regel hjem igjen å fortsette feiringen med enda mer god mat hjemme. Grillmat eller sjømat er manges favoritter. Og hva passer vel ikke bedre denne dagen enn et flott dekorert bord fullt av norske flagg. Nordic Way of Celebration er en designserie med duker, servietter og bordløpere i god kvalitet som holder år etter år. Det gjør det enkelt å dekke opp et flott festbord til dagen!

Det Norske flagg

17. mai er grunnlovsdagen og feires i Norge som vår nasjonaldag. I 1814 ble Norges Grunnlov datert og undertegnet, men den ble først feiret i 1820 årene. Fra 1947 så ble dagen en offisiell flaggdag og en høytid med arbeidsfri i hele Norge. Vi ser Norske flagg i de fleste hager og alle statlige bygninger. Siden slutten av 1800 tallet så feires dagen med barnetog hvor alle går rundt med norske flagg på trepinne. Togene deles opp i skoler, så de forreste fra hver skole går med store norske flagg.